Vikend tržiških poti 2019: Tržiška klasika bi lahko postale dobre kolesarske poti

Updated: Oct 16, 2019

Dvodnevno gorsko kolesarsko druženje je v Tržič in pod pod karavanške vrhove privabilo nekaj več kot 90 raziskovalcev gorsko kolesarskih poti, poleg njih pa se je oba dneva na osrednjem prizorišču zabavalo mnogo otrok na pumptracku in MTB poligonu.
Po napovedih vremenoslovcev naj bi nas čakal muhast vikend, ki pa nam je v soboto namenil sonce, le večerni koncert energične skupine KiNG FOO je osvežil dež, ki pa ga nismo prav dobro čutili niti slišali, ker je glas pevke Aleksandre nekaj tako izven serijskega, da enostavno ne slišiš nič drugega!


V soboto so potekale vodene ture v disciplinah enduro - Tržiška enduro klasika in Zmajeve tehnikalije ter v disciplini cross country po Tržiških planinah. Največ zanimanja med udeleženci je bilo za Tržiško enduro klasiko, ki je primerna tako za začetnike kot tudi za bolj izkušene enduraše. Adrenalinci pa niso skrivali navdušenja nad dvema potema, ki so jih prevozili v sklopu Zmajevih tehnikalij.


Nedelja se je začela z oblačnostjo, vendar se je do 11. ure že pokazalo nekaj sonca. Poti so bile sicer bolj spolzke od nočnega deževja. Ta dan smo izpeljali tudi vodeno turo v sklopu novo odprte kolesarske poti Trans Karavanke, in sicer etapo od Jezerskega do Tržiča.


Brez velikih olepševanj lahko rečemo, da potencial tržiških poti, da bi postale klasika slovenske gorsko kolesarske scene je velik, prav tako se je izkazala lokalna skupnost pri organizaciji celotnega dogodka. Vsekakor vse čaka še marsikateri izziv, vendar z dobro ekipo in zagnanostjo bo “flow” po tržiških poteh bistveno lažji.


Celotno fotogalerijo z dogodka si lahko ogledate na tej in tej povezavi.

Pri uporabi fotografij prosimo navajajte avtorja: Andras Oravecz.Video: Klemen Humar