Trans Julius Trening Dan v Cerknem

Letošnji Trans Julius Trening Dan ni več sam, temveč ima kar tri dni! Pa še program smo spremenili: nič več samo "furanje", ampak pol dneva urejamo poti, pol dneva pa spoznavamo nove lokacije za gorsko kolesarjenje po Sloveniji. Prvič smo se družili ta vikend v Cerknem, sledita še Koroška (11. aprila) in za zaključek se dobimo v Ljubljani 13. maja.


Video: Mitja Sodja Photography


Po "kavi dobrodošlice" se je 25 kolesarjev in sosedov zapodilo v gradnjo 2 kilometrov nove kolesarske poti in obnovo 4 kilometrov obstoječe poti. 5 ur smo delali nove bande, odvodnjavanja, tudi kakšen "drop" se najde. Čas je res zelo hitro minil, ekipa pa je bila še vedno zelo motivirana, a čakalo nas je kosilo in popoldanski užitki na kolesu. Martin Rupnik in Tadej Razpet sta organizirala odlično kolesarsko turo, ki se je zaključila s testiranjem novega dela poti. To je najboljši občutek, ko gradiš in potem še preizkusiš, kaj si z lastnimi rokami ustvaril/a.


Prvi TJ trening dan v Cerknem je bil zagotovo nepozaben, ne samo zaradi dela na trailih, temveč tudi zaradi novih prijateljstev in novih poti, ki so jih naša kolesa prvič preizkusila. Tadej in Martin sta bila odlična gostitelja in vodnika. Še en dokaz, da je Cerkno zelo močan in pomemben igralec pri razvoju gorskega kolesarstva v Sloveniji.


Hvala vsem, ki ste bili z nami!Fotografije: Gregor Skoberne Photography