Trans Julius 2020: Furam zase!

Registracije za Trans Julius 2020 so odprte! Prvič tudi z netekmovalnimi štartninami, etapo v dvojicah in pred-dnevom. Raznolike etape, lokalna kulinarika po vsakem tekmovalnem dnevu in prevoz z vlakom ostajajo Trans Juliusova tradicija! V letu 2020 nas čakata dva Trening dneva v času IMBA akcije Take care of your trails, nadaljujemo pa tudi z zelo uspešnim natečajem #SloveniaOnBike.


Program Trans Julius 2020

PRED-DAN: Cerkljanski (še) neodkriti traili

Pred-dan je namenjen sproščenemu in zabavnemu odkrivanju cerkljanskih trailov izven Bike & Fun Scott Parka. Nekatere od njih smo že spoznali na Trans Julius Trening Dnevu 2019, zagotovo pa bo ta dan odličen uvod za začetek klasičnega Trans Julius podaljšanega vikenda.

1. DAN: Bike & Fun Park Scott Cerkno in drugi traili

Prvi tekmovalni dan se zjutraj zberemo v Cerknem in po registracijah nas shuttle odpelje do Bike & Fun Parka Cerkno. Tam nas čaka najprej prolog in še ena etapa (za obe bo navzgor poskrbljeno z žičnico), nato pa sledi kratek transfer (na lasten pogon) do naslednje etape, ki se zaključi v Cerknem.

Večer bomo zaključili s posebnim tekmovanjem za vse tiste, ki vam bo od 1. dneva ostalo še kaj energije!

2. DAN: Dolina Soče

Zjutraj se bomo z avtomobili odpravili proti Dolini Soče, natančneje Mostu na Soči, kjer bo na sporedu tehnično bolj zahtevna etapa, vendar po mnenju dosedanjih tekmovalcev najboljši trail Trans Juliusa!

Popoldne sledi transfer do Bohinjske Bistrice in tradicionalni Trans Julius koncert na najdaljši dan v letu!

3. DAN: Bohinj

V Bohinju nas čakata dve etapi, in sicer prva bo daljša (9 km), nato pa sledi še zaključna etapa v dvojicah, ki ne bo štela za skupno razvrstitev.


Trans Julius Trening Dnevi

Tudi v letu 2020 bomo primaknili svojo lopato v mesecu akcije Take care of your trails. Glede na vreme bodo trening dnevi potekali v aprilu in maju, in sicer v Cerknem in v Tržiču. Spremljaj Facebook stran in Instagram profil Trans Julius za termine!


Video natečaj #SloveniaOnBike 2020

Po več kot uspešno izpeljanem foto natečaju #SloveniaOnBike v letu 2019, na katerem smo zbrali več kot tisoč fotografij kolesarjenja po Sloveniji, bomo v letu 2020 iskali različne video posnetke najbolj zanimivih lokacij, zabavnih trenutkov na kolesu, ki so lahko dolgi od 5 do 30 sekund. Kaj bo iz tega sledilo, izveste mesec dni pred začetkom natečaja! Natečaj bo potekal od 1. maja do 31. maja 2020!