Trans Julius 2019: Tekmovalci iz 11 držav in 4 celin samo s presežniki o Sloveniji

Tretja izvedba 4-dnevne gorsko kolesarske dogodivščine Trans Julius je privabila tekmovalce iz 11 držav in 4 celin, zmaga pa je po 6 etapah pripadla domačinu Tadeju Razpetu iz Cerknega, na stopničkah za zmagovalce sta mu družbo delala še dva Italijana mladi Lorenzo Mattio in Stefano Poletti. Med ženskami je slavila Britanka Emily Horridge, drugo mesto je pripadlo Slovenki Petri Burgar Jerič, tretje pa prav tako Britanki Liz Waterhouse.Gregor Skoberne Photography

Prvi dan tekmovanja se je 80 tekmovalcev zbralo v Cerknem, kjer so po prologu imeli na sporedu še tri etape, med njimi tudi nočno, ki se je končala v središču mesta. Sledila je tradicionalna postaja v Mostu na Soči s spustom s turistične kmetije Široko ter vedno zanimiva vožnja z avtovlakom do Bohinjske Bistrice. Dan se je zaključil s Trans Julius koncertom skupine Fed Horses in prvimi degustacijami Trans Julius piva, ki so ga prav za tekmovalce zvarili v bohinjski Pivovarni Lintvern.


Tretji tekmovalni dan je bil v načrtu premierni spust po zahtevni etapi izpod Ratitovca, vendar je bila zaradi slabe vremenske napovedi etapa odpovedana, najbolj zgodnje kolesarske ptice pa so progo preizkusile v netekmovalnem slogu. Zvečer so bile prvič na ogled zmagovalne fotografije foto natečaja #SloveniaOnBike. Zadnji dan je bila na sporedu najdaljša etapa iz Bohinjske Bistrice v Podbrdo ter podelitev pokalov najboljšim v skupnem seštevku in v ženski kategoriji. Za konec seveda ni manjkala klasična Trans Julius torta in unikatni pokali za najboljše v skupnem seštevku in v ženski kategoriji.


Letošnji Trans Julius je postregel z visoko udeležbo tekmovalk, tako iz Slovenije kot tujine. 25 odstotkov žensk med 80 tekmovalci je lepa spodbuda, da v prihodnjem letu v Trans Juliusu zakuhamo še kakšen poseben “ženski” projekt! :)


Fotogalerije z dogodka si lahko ogledate na spodnjih povezavah.

Cerkno - Gregor Skoberne Photography

Cerkno - Mitja Sodja Photography

Most na Soči - Gregor Skoberne Photography

Bohinj - Gregor Skoberne Photography

Bohinj - Mitja Sodja Photography