Trans Julius 2019: 4 dnevi z novimi etapami. Nov format in več dni za Trening dan!

Tretji Trans Julius, ki ga bodo od 20. do 23. junija 2018 gostili Cerkno, Dolina Soče in Bohinj bo z novimi etapami in nekaj stalnicami (Trans Julius pivo bo!) daljši kot zadnji dve izvedbi. Štirje različni tipi tras, lokalna kulinarika po vsakem tekmovalnem dnevu in prevoz z vlakom so že naša stalnica! Trans Julius je edinstvena in nepozabna avantura ne glede na starost in spol z enim samim ciljem: da nariše največji nasmeh pod vašo čelado!
1. DAN: Cerkno

Trans Julius 2019 bomo pričeli v Cerknem z novimi trasami za dnevno in nočno etapo. Prvi dan vas ne bomo "šparali", ker bodo noge še spočite 🙈Vendar bo med dnevno in nočno etapo dovolj časa, da se okrepčate in pripravite za nočni vzpon in spust! Etapi imata tako odprte dele, ki dopuščajo velike hitrosti in popolnoma zaprte, za katere boste potrebovali veliko koncentracije.

2 etapi (spust: 8,5 km)

2. DAN: Dolina Soče

Zjutraj se odpravimo z avtomobili iz Cerknega proti dolini Soče. Most na Soči velja že od prve izvedbe Trans Juliusa za eno najbolj sladkih etap, ki bo tokrat krajša kot v letu 2018, vendar je tehnično med zahtevnejšimi. V popoldanskih urah se bomo iz Mosta na Soči z avtovlakom preselili v Bohinj, kjer nas čaka prva netekmovalna nočna etapa s Trans Julius koncertom!

1 etapa (spust: 4 km)

3. DAN: Bohinj

Prvi dan v Bohinju nas čaka nova etapa, ki bo poskrbela za pravo enduro razgibanost terena. Zagotovo je ta etapa naš največji adut letošnjega Trans Juliusa in bo za tekmovalce izziv, a razgled z vrha štartnega mesta spusta vas bo še dodatno napolnil z motivacijo, da se spopadete z razgibano progo.

1 etapa (spust: 9 km)

4. DAN: Bohinj

Zadnji dan Trans Juliusa 2019 se bo pričel z dopoldansko traso, ki ponuja relativno nezahteven spust z nekaj tehničnimi odseki, in se bo po kosilu zaključil s tradicionalnim skupinskim štartom, ki bo vse tekmovalce pripeljal v center Bohinjske Bistrice, kjer bo osrednje prizorišče. Sledila bo še podelitev nagrad najboljšim in tradicionalna Trans Julius torta! 

2 etapi (spust: 12 km)


Trans Julius Trening Dan: Nov format in več dni!

V veliko veselje in čast nam je, da bo Trans Julius Trening Dan v letu 2019 v sodelovanju s partnerji dobil novo vsebino - pol dneva bo namenjenega trail buildingu, drugi del pa kolesarjenju. Trening Dan ne bo več samo en, temveč trije!

Glavni namen trail building delavnice je izmenjava izkušenj, hkrati pa bomo nekaj poti obnovili in jih v popoldanskem času tudi prevozili.

Prvi TJ Trening Dan bo na Koroškem in ga pripravljamo v sodelovanju z Black Hole Bike Festival. Datumi in lokacije (za drugi dve lokaciji) bodo znani v januarju 2019.