Kako te lahko preseneti dogodek, ki ga pripravljaš 10 mesecev?

Fotografije, videi in predvsem odzivi udeležencev povejo o Trans Juliusu več, kot bi lahko napisali v sporočilu za medije, kot se spodobi za vsak “resen” dogodek. Ker sem  nekje davno nazaj začela v piarovskih vodah, si lahko “privoščim”, da v imenu “drugačne” ekipe napišem tisto, kar Mitja in Gregor ter ostali udeleženci niso uspeli ujeti v (gibljive) slike.Ko na slovenskem trgu “preživiš” 12 let v športnem marketingu, si lahko srečen. Tako bi rekli številni fantje, s katerimi smo si v nogometu, košarki, hokeju, atletiki itd. delili pisarne in adrenalinske podvige organizacije od vaških lig do lig prvakov. Smo pa redki, ki nas to začne dolgočasit in kasneje spravljat v frustracije. Tako daleč, da se odločiš, da se brez tekmovalne kilometrine v MTB lotiš organizacije prve večdnevne enduro tekme, za katero pa še hočeš, da je čisto drugačna kot drugje po svetu.Če imaš zraven še norca, kot je Primož, ki se mu to zdi full fino in ima nešteto idej, kako bi stvari speljali, potem je to na videz enostavna formula, da ustvariš nekaj drugačnega. Mnogi so bili zraven in hoteli biti zraven, ker se Trans Julius sliši ekstra profitabilni projekt, vendar na koncu smo ostali Primož, Mitja in Gašper (in moja malenkost


Trans Julius je dogodek, ki smo ga 4 ljudje ustvarjali 10 mesecev, v času dogodka pa (vključujoč vse reditelje, kuharje, male Vesne :)) približno 200 ljudi. Vsaka taka osebna izpoved, kot je ta nadomestek sporočila za medije, bi na tem mestu vključevala zahvalo vsem, ki so nas podpirali in nas niso podpirali, ker seveda vsako “hejtanje” naj bi ti dalo še več moči. Če je od teh 200 ljudi še kdo, ki mu osebno nisem rekla hvala, bo izpadlo zelo piarovsko, da to pišem tukaj, za kritike pa so moja vrata vedno odprta in telefonska številka povsod navedena - bom vesela vseh komentarjev.Dogodek je živa stvar, kjer gre lahko vedno kaj drugače kot načrtuješ, zato vem, da smo marsikaj speljali drugače kot bi si želeli - včasih bolje, včasih slabše, vendar kljub moji ekstremni (samo)kritičnosti, vem, da smo dosegli res visoke prečke zadovoljstva in navdušenja nad Trans Juliusom pri večini udeležencev, tako z vidika organizacije, raznolikosti trailov, samim konceptom povezovanja potepinskega duha, turizma in adrenalina.Seveda bi si vsak predstavljal, da bi pisali o tem, kako zelo smo se trudili dobiti vsa dovoljenja in soglasja pristojnih institucij. V bistvu je bil to najlažji del celotne organizacije, predvsem zaradi hitre odzivnosti in kooperativnosti, ki jo je izkazal Zavod za varstvo narave, ki je pristojen za izdajo predhodnega soglasja tako s strani naravovarstvenikov, gozdarjev in kmetijcev. Več kot 150 lastnikov je dalo soglasje za uporabo zemljišč. Nobenih zadržkov, tudi pri tistih, za katere smo bili opozorjeni, da se z njimi ne da. Ko hodiš z mešanim gorenjsko-ljubljanskim naglasom po Cerknem, Mostu na Soči, Podbrdu bi si marsikdo prestavljal, da tudi vrat ne odprejo. Namesto tega pa najboljši domači piškoti, sokovi, turška kava :) in najboljši občutki, ko ti rečejo: naj vam fajn rata tale dirka. Vsak kraj, kjer je potekal Trans Julius, ima nešteto noro lepih zgodb. Cerkno zagotovo ne bi bilo to, kar je bilo brez Simonove (Jazz Cerkno) noro mirne organizacije otvoritvenega koncerta, Ančkinega golaža, žlikrofov in štrudla :) Kar podoben kaliber človeka je Aljaž s turistične kmetije Široko v Mostu na Soči. Ko šef poprime tudi za rediteljski brezrokavnik ostaneš brez besed, ker veš, da res diha s tvojo ekipo. S Polono s Soriške planine sva se spoznali res v težkih časih, ampak vsi njeni fantje in dekleta na Soriški planini so pokazali, da kakorkoli se življenje odvija, zaposleni niso tam samo zato, da oddelajo svoje, temveč res s srcem živijo za planino. Bohinj je poglavje zase. Pravijo, da so Bohinjci posebni :) serija dogodivščin in spet se ponavljam: ljudje, ki brez kompliciranja vidijo, da ustvarjaš nekaj drugačnega in da temu podrejaš celo svoje življenje.


Mogoče se ta nadomestek sporočila za medije sliši preveč pocukrano. Daleč od tega, da bi nam bilo z rožicami postlano. 10 mesecem ustvarjanja Trans Juliusa bi prej rekla ekstremno tehničen trail ;) ampak po tem spustu, ki je bil zagotovo bistveno bolj drzen kot pa Primožev po jezu :), že razmišljamo o novih dogodivščinah: Trans Julius 2018 zagotovo bo, vmes pa še marsikaj, kar se nam zdaj samo sanja :) 


Zaradi zadnjega stavka jih bom poslušala še 20 let, ampak vseeno tvegam :) Hvala Primož, ker si verjel, da bo vse v redu :) 


Vesna