TJ vikend Cerkno: lahko korona prinese še kaj boljšega?

Leto 404 je prineslo enega najboljših vikendov v letu do sedaj: z ekipo MTB Cerkno Lines smo ob upoštevanju vseh omejitev našli format druženja, ki je za 59 MTB potepuhov ustvaril nepozaben vikend neskončnega furanja, uživanja v domači hrani, sončenja, smejanja in sprostitve, ki jo vsi v teh časih najbolj potrebujemo.
Ker je bilo že v marcu jasno, da prihaja nova doba MTB tekmovanj in druženj, in ker Trans Julius trma ne pozna meja, smo se z vsemi Trans Julius lokacijami dogovorili, da bomo letos furali Trans Julius celo poletje. S cerkljansko ekipo smo hitro našli pravi datum, lokacija seveda po lanskoletnem trening dnevu ni bila vprašljiva: Orehek! Ob prihodu udeležencev so bili redki, ki niso vprašali: kje ste našli ta kraj? Zvečer pa smo samo še poslušali: to je najboljši MTB kraj, ki ste ga lahko našli :)


59 udeležencev je izbiralo med tremi variantami: furanje cel vikend ali samo v soboto oz. nedeljo. Udeleženci so bili razdeljeni v različne skupine, tako da so na svoj račun prišli tisti, ki radi lovijo Trans Julius No1 riderja Tadeja Razpeta in tisti, ki želijo samo uživat na lepih naravnih trailih.


Piko na i je dodala lokacija v Orehku: jutranja kava ob sončnem vzhodu ali pivo ob sončnem zahodu s pogledi na neskočno cerkljansko hribovje, z nadpovprečno distanco od ponorelega korona sveta in večinoma tudi brez mobilnega signala. Pravi oblikovalci turističnih paketov bi rekli: MTB digital detox. V Trans Julius jeziku pa bi rekli: cerkljanska klasika. Drugače kot najboljše se v Cerknem ne moreš imet!


Če si zamudil/a, te MTB Cerkno Lines čaka še celo poletje!


Čar Trans Juliusa je, da po spletu zanimivih naključij pogosto vemo, kaj se skriva za 9 gorami, 9 vodami in 96 ovinki, pa je zlata vredno. Zato upamo, da bodo fotografije in mnenja udeležencev dovolj, da si rezervirate datum po želji in tudi vi doživite Trans Julius Vikend v Cerknem. Med tednom ali za vikend, en dan ali pol dneva, vse vaše furabilne želje izpolnjuje magic team MTB Cerkno Lines!Foto: Jan Povšnar