Slovenija in Avstrija vabita na povezana doživetja v Karavanke

Območje Karavank v juniju praznuje zaključek čezmejnega projekta za razvoj trajnostnega turizma, imenovanega Alpe Adria Karavanke/Karawanken. Po treh letih strateškega razvoja, investicij, izobraževanj in produktnega razvoja bodo čezmejno sodelovanje 12 slovenskih in avstrijskih partnerjev na območju zahodnih Karavank obeležili z raznolikimi aktivnostmi za obiskovalce: območje ponuja številne možnosti aktivnega oddiha za pohodnike in kolesarje, svoja doživetja pa bodo lahko prijavili tudi v foto in video natečaj Mesec doživetij v Karavankah.

Foto in video natečaj Mesec doživetij v Karavankah je namenjen odkrivanju pohodniških in kolesarskih aktivnosti, ki jih ponuja 12 občin v Sloveniji in Avstriji na območju zahodnih Karavank. Obiskovalci lahko sodelujejo v foto in video natečaju z objavo fotografij in kratkih video posnetkov na družabnih omrežjih Instagram, pri čemer uporabijo tri ključnike: #karavanke #karawanken in #AlpeAdriaKaravankeKarawanken, in Facebook, na katerem objavijo fotografijo v virtualnem dogodku Mesec doživetij v Karavankah. Najmanj 10 finalistov natečaja bo ustvarilo skupni predstavitveni video spot, ki bo namenjen nadaljnji promociji območja, ki do sedaj ni imelo skupnega nastopa na turističnem zemljevidu. 4 ambasadorji natečaja bodo prek družabnih omrežij spodbujali obiskovalce, da v Karavankah doživijo pristen stik z naravo in da svoja pristna doživetja delijo z drugimi.

Karavanke imajo prednost, da so blizu večjih mest, tako v Sloveniji kot v Avstriji. Razpršenost turistične ponudbe pod vrhovi grebena omogoča turistični razvoj na lokalni ravni, s skupnim projektom pa se želi Karavanke postaviti ob bok velikim gorskim destinacijam. Z naravnimi danostmi in pristnimi doživetji partnerji želijo, da Karavanke s svojo ponudbo postanejo vzorčni primer povezovanja dveh držav, ki sta v Evropi prepoznavna kot bisera trajnostnega in gorskega turizma.

Vse podrobnosti o aktivnostih v Mesecu doživetij v Karavankah lahko spremljate na Facebook strani Alpe Adria Karavanke/Karawanken.

Ambasadorji foto in video natečaja Mesec doživetij v Karavankah: Neja Jesenko

Peter Koren

Thomas Vielgut

Daniel Fischer Pravila in pogoji sodelovanja v foto & video natečaju:

Pravila_in_pogoji_sodelovanja_Foto_in_vi
Download • 827KB