Druga izvedba Trans Julius powered by Continental s še več kilometri in zabave

Večdnevna gorsko kolesarska preizkušnja Trans Julius letos prinaša še bolj razgiban program: 4 dnevi, 4 različne lokacije, ne bo pa manjkalo dobre domače hrane in odlične družbe. Na voljo je še manj kot dve tretjini mest za ljubitelje raznolikih terenov, prve zgodnje prijave pa se zaključujejo zadnji dan februarja. Tekmovalci bodo v 4 dneh premagali 58,5 km vzponov in uživali v 25 km spustov. Tokrat se Cerknemu, Mostu na Soči in Bohinju pridružuje tudi Kranjska Gora.


Večdnevna gorsko kolesarska preizkušnja bo potekala od 21. do 24. junija, svoj uživaški podaljšan konec tedna pa bodo tekmovalci izkoristili tudi na praznični ponedeljek, 25. junija, za druženje v Bike&Fun Parku Cerkno. Glavni namen Trans Juliusa - uživanje v pestrem izboru prog ob dobri lokalni kulinariki ter v družbi največjih uživačev na dveh kolesih bodo organizatorji letos popestrili s skupno daljšimi etapami. Za piko na i bo poskrbel skupinski štart v Cerknem, čaka pa nas še eno netekmovalno presenečenje za vse tiste, ki se gorskem kolesarstvu radi preizkušajo v novih izzivih.


Program Trans Julius 2018

Prvi dan se bodo tekmovalci zbrali na dnevnem prologu v Kranjski Gori, kjer jih v večernih urah čaka še nočna etapa. Čez dan bo poskrbljeno za družabno dogajanje za najmlajše gorske kolesarje z Mini Bike Parkom, prvi večer pa bomo zaključili z uvodno Trans Julius zabavo.

Petek se bo pričel s selitvijo v Bohinj, kjer tekmovalce čaka najbolj slikovita etapa iz Bohinja na primorsko stran v Podbrdo, od tam pa povratek z vlakom. Petkov večer se bo zaključil s glasbo in zabavo, seveda ob dobri hrani in lokalni pivski ponudbi.

V sobotnem jutru tekmovalce čaka kratka, a nepozabna pot z avtovlakom iz Bohinjske Bistrice do Mosta na Soči, kjer se bodo tekmovalci spopadli z najboljšo etapo po mnenju udeležencev leta 2017. Tokratna bo še daljša, prav tako pa bo dogajanje v dolini Soče popestrilo tudi večerno kresovanje in noč filmov na prostem.


Zadnji dan tekmovanja se bodo zjutraj tekmovalci premaknili do zadnje točke Trans Juliusa, v Cerkno. Dve etapi, od tega ena s skupinskim štartom bosta poskrbeli za vroč zaključek 4-dnevne preizkušnje. V Cerknem bo za vse navijače in ljubitelje gorskega kolesarstva poskrbljeno za celodnevno zabavo na Scottovem pumptracku, večerni koncert pa bo še zadnje dejanje Trans Juliusa 2018.


Kot glavni partner se tudi v letu 2018 Trans Juliusu pridružuje Continental, eno vodilnih globalnih tehnoloških podjetij, ki ga poznamo predvsem po vrhunskih pnevmatikah - tudi za gorsko kolesarske podvige. Še bolj tesno partnerstvo s Continentalom bo tekmovalcem letos poleg daljših etap in več zabave prineslo še posebno ugodnost: na Continentalovi točki na vseh etapah bodo lahko svoja kolesa po vsaki etapi oskrbeli z ustreznim čiščenjem in servisom.

Prenovljen Mini Bike Park v Zlatorogovi pravljični deželi

Ekipa Zavoda Trans Julius bo tudi letos organizirala Trans Julius Trening Dan, ki bo v 2. polovici maja. Tudi letos bo ekipa Trans Juliusa na enem največjih družabnih dogodkov za otroke v Zlatorogovi pravljični deželi konec maja postavila prenovljen Mini Bike Park, v avgustu pa ponovno sledi Bike Park Dan.


Novosti v letu 2018: žepna revija in natečaj za mladince

Konec marca bo izšla tudi žepna revija Trans Julius, ki bo v slovenski in angleški različici ponudila vpogled v dogajanje na Trans Juliusu, lepote alpskih destinacij in predstavila ljudi, ki ustvarjajo dobre zgodbe gorskega kolesarstva.

V prvi izvedbi Trans Juliusa so se na povabilo organizatorja tekmovanja udeležili mladi slovenski gorski kolesarji. Ker je bila pobuda, da mladim omogočimo brezplačno udeležbo, zelo dobro sprejeta, se bodo od marca do maja mladi tekmovalci prijavili na natečaj za mladince, v katerem bodo z objavo izbrane fotografije ali videa kandidirali za brezplačno štartnino. Posebna komisija bo na koncu izbrala najmanj štiri mlade tekmovalce (mlajši od 20 let), ki se bodo udeležili Trans Juliusa 2018.